Ciasta i Wypieki

Przepisy na ciasta z własnego doświadczenia.

Get Adobe Flash player

Kora

Przygotowanie:  Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka. Następnie orzechy, rodzynki, wiórki, mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto podzielić na 2 równe części. Blaszkę o wymiarach 21x37 cm wyłożyć papierem. Jedną część ciasta wyłożyć do formy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 C. 

Drugie ciasto upiec w ten sam sposób. Budynie, mąkę, żółtka i cukier rozmieszać w 1/2 szkl. wody. Sok z brzoskwiń zagotować, wlać do niego budyń, chwilę gotować. Masło w temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Połową masy posmarować jeden płat ciasta. Ułożyć delicje namoczone w kawie ze spirytusem. Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem. Na wierzchu poukładać pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką przyrządzoną według przepisu podanego na opakowaniu (poczekać aż galaretka zacznie tężeć, ale będzie miała jeszcze taką konsystencję ,że da się rozprowadzić).









SKŁADNIKI








Sprawdź proporcje i składniki. Wyslij sms o tesci
DSTSS pod numer 7243 koszt smsa (2,46zł)


Już nie długo nowe Przepisy